Hyötytietoa arkeen, ajankohtaista tietoa elämään
Header_category_patakattila
Tyrnihyytel__Takaisin

27.7.2009

Mummin tyrnihyytelö

Taisin tuossa aiemminkin todeta, että parhaat vinkit tulevat usein isovanhemmilta. Tässäpä taas yksi ohje miehen mummilta, jonka luona Seinäjoella olimme viikonloppuna. Ja tämä on sitten älyttömän hyvää. Tyrnihyytelö on sopivan kirpakkaa, mutta on enemmän aikuisten makuun, ei taida istua lasten suuhun. Ohjetta voisi kokeilla vaikka sitruunamehullakin. Mutta en ole vielä tällä tyrnilläkään ehtinyt, tämä kyseinen kuva siis suoraan mummin kauhasta.

Tänään olenkin sitten istuttanut pihallemme omia tyrnipensaita. Sain niitä sukulaisten plantaasilta Seinäjoelta. Tyrni vaatii kuulemma aurinkoisen ja tuulisen paikan. Tuulisen siksi, että tyrni on tuulipölytteinen. Lisäksi aina tulee olla sekä tyttö- että poikapensaita, muuten ei tule marjoja. Tyttöpensaat tekevät sitten aikoinaan marjoja. Lisäksi saimme vadelmaa, viherherukkaa ja piparminttua, jotka nyt onnellisesti kasvavat torpan pihamaalla. Mutta siis ohjeeseen:

Tyrnihyytelö

2 munaa
2 dl sokeria
2 dl kermaa
2 dl tyrnimehua
4 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan tilkkaan kylmää vettä.

Vispaa kerma, lisää siihen puolet sokerista. Vispaa sitten munat ja toinen puoli sokerista.

Kuumenna osa tyrnimehusta ja liota liivate siihen. Yhdistä kaikki aineet, liivatemehu viimeisenä. Hyydytä muutama tunti viileässä, mieluiten seuraavaan päivään. Koristele esimerkiksi vadelmilla.

Reseptin kuvat

Mummin_tyrnihyytel__

Kommentoi ..

Jätä viesti:

Syötä kuvan merkit alla olevaan tekstikenttään.
Teksti on merkkikokoriippumatonta.
Voit vaihtaa varmistuskoodin toiseksi klikkaamalla kuvaa.
Päivitä kuva